ОСОБЛИВОСТІ ВИЗНАЧЕННЯ ЧАСТКОВОГО ВКЛАДУ СПОЖИВАЧА У ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ СИНУСОЇДНОСТІ КРИВОЇ НАПРУГИ - Гриб, О. Г.; Сендерович, Г. А.; Щербакова, П. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Представлено метод і методику визначення часткової участі постачальників і споживачів електроенергії у відповідальності за викривлення синусоїдності кривої напруги. Використано ознаку розташування джерел струмів вищих гармонік, яка основана на визначенні напрямку активних потужностей пакета гармонічних складових, отримуваних при розкладанні в ряд Фур’є. Оцінка часткової участі здійснюється для кількості електроенергії, отриманої споживачем з порушенням вимог до синусоїдності кривої напруги. Розраховується часткова участь споживача у відповідальності за порушення якості цієї електроенергії.