АНАЛІЗ ДІЇ ХЛОРМЕКВАТХЛОРИДУ НА ПРОДУКЦІЙНИЙ ПРОЦЕС ЛЬОНУ ОЛІЙНОГО СОРТУ ОРФЕЙ - Ходаніцька, О. О.; Кур'ята, В. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Досліджено вплив хлормекватхлориду на продуктивність льону олійного, вміст і якість олії та вміст залишкових кількостей препарату в насінні. Встановлено, що ретардант призводив до підвищення врожаю та змін у його структурі. Під впливом інгібітора росту збільшувався вміст ліпідів у насінні льону, покращувалися якісні характеристики олії, спостерігалося підвищення вмісту ненасичених жирних кислот. Залишковий вміст препарату в насінні не перевищує гранично-допустимих концентрацій.