ОПТИМАЛЬНЕ КЕРУВАННЯ ЕЛЕКТРОМЕХАНІЧНИМИ СИСТЕМАМИ З СИНХРОННИМИ ДВИГУНАМИ - Островерхов, М. Я. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Розроблено закони керування на основі концепції зворотних задач динаміки в поєднанні з мінімізаці-єю локальних функціоналів миттєвих значень енергій, що забезпечує слабку чутливість до парамет-ричних збурень.