МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ ПЕРЕХОДУ ДЖОЗЕФСОНА - Кичак, В. М.; Кичак, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Запропонована математична модель переходу Джозефсона, яка дає можливість визначити залежність різниці фаз хвильових функцій від параметрів еквівалентної схеми. Показано, що розв’язок диференціального рівняння, яке описує фізичні процеси в переході Джозефсона, може бути представлений степеневим рядом і доведена його збіжність. Отримано загальний вираз для визначення коефіцієнтів цього ряду. Отримано вирази для визначення різниці фаз хвильової функції та напруги на джозефсонівському переході. Досліджена залежність різниці фаз хвильових функцій від параметрів елементів еквівалентної схеми та струму, що тече через перехід.