Теоретико-методологічні аспекти сучасної парадигми аграрного ринку - Мороз, О. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Досліджуються питання становлення сучасної теорії та методології аграрних реформ з огляду на проблеми формування та поглиблення ринкових відносин у вітчизняному сільському господарстві. Встановлено, що ефективність дії ринкового регуляційного механізму на аграрному ринку є недостатньою для забезпечення стабільного й поступального розвитку галузі. Тому в більшості країн вдаються до регулювання аграрного ринку, що слід розглядати як закономірне і необхідне явище.