НОВІ ШЛЯХИ РОЗВИТКУ ВУЗІВСЬКОГО НАВЧАННЯ: ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНИЙ АСПЕКТ - Борисенко, Д. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Розглянуто проблематику інноваційних зрушень в освітньому просторі, передусім, інформаційно-комунікативного напрямку розвитку. Проаналізавно наявний спектр навчальних технологій, методик, методологій та засобів, який використовується та може перспективно впроваджуватися в навчальний процес вищого навчального закладу. Особливе місце займає розгляд формування інформаційно-комунікативної навчальної бази, яка є структурним компонентом формації сучасного навчально-методичного забезпечення. Стаття розкриває особливості реорганізаційних механізмів традиційних форм вузівського навчання та підвищення рівня інформативного та технічного забезпечення. Додатково представлена перспективна тенденція залучення інноваційних педагогічних розробок в навчальному процесі вищих навчальних закладів на прикладі підготовки інженера-дизайнера.