МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ПРОСТОРОВОГО РУХУ МАНІПУЛЯТОРА З УРАХУВАННЯМ ГІДРОДИНАМІЧНИХ ПРОЦЕСІВ У ГІДРОРОЗПОДІЛЬНИКУ МЕХАТРОННОГО ПРИВОДУ - Бурєнніков, Ю. А.; Козлов, Л. Г.; Петров, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Розглянуто математичну модель просторового руху маніпулятора з мехатронним приводом. Для уточнення математичної моделі запропоновано ввести залежність, що описує зміну величини гідродинамічної сили, отриманоїна основі апроксимації результатів комп’ютерного моделювання гідроди-намічних процесів у вузлі гальмівного клапана гідророзподільника мехатронного приводу.