МЕТОДИКА СТРУКТУРНОГО СИНТЕЗУ ПІДСИСТЕМ ПЕРВИННИХ ПЕРЕТВОРЮВАЧІВ ВІДНОВЛЮВАНОЇ ЕНЕРГІЇ СИСТЕМ ЕЛЕКТРОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТЕХНІЧНИХ ЗАСОБІВ ОХОРОНИ КОРДОНУ - Боровик, О. В.; Левков, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Запропоновано методику визначення оптимальної структури підсистем первинних перетворюва-чів систем електрозабезпечення технічних засобів охорони кордону на основі відновлюваних джерел енергії. Обґрунтовано, що кількісний та якісний склад первинних перетворювачів може бути визначе-ний за допомогою градієнтного методу числової оптимізації задач нелінійного програмування. Обґрун-тування базується на використанні методів математичного моделювання. Опрацьована в роботі математична модель і методика структурного синтезу підсистем первинних перетворювачів від-новлюваної енергії дозволяють зробити висновок про можливість безперебійного електроживлення технічних засобів охорони кордону за рахунок використання енергії відновлюваних джерел.