МОДЕЛЮВАННЯ ЯКОСТІ ВОД РІЧОК ЗАСОБАМИ ГЕОСТАТИСТИЧНОГО АНАЛІЗУ З УРАХУВАННЯМ НАПРЯМКУ ЇХ ТЕЧІЇ, ЗВИВИСТОСТІ ТА ТОПОЛОГІЇ ПРИТОК - Ящолт, А. Р.; Присяжнюк, Ю. С.; Костик, В. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Здійснено моделювання якості вод річок на основі математичного апарату та з використанням засобів геостатистичного аналізу з урахуванням напрямку течії цих річок, їх звивистості та топо-логії їх приток. Удосконалено традиційний метод та зменшена похибка моделювання, що дозволяє підвищити точність та ефективність розрахунків.