ТРАНСПОРТУВАННЯ В’ЯЗКИХ ПРОДУКТІВ ПЕРЕРОБКИ НАФТИ - Титар, С. С.; Зайцев, Д. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Розглянуто проблеми, що виникають під час транспортування та вивантаження в'язких, рідких продуктів на прикладі нафтового бітуму. Найскладнішим питанням є визначення параметрів бітуму, який охолоджується під час транспортування. Розглянуто дві можливі фізичні моделі теплообміну під час транспортування цистерни, наповненої гарячим бітумом, з навколишнім середовищем. В пода-льшому необхідно провести натурні спостереження охолодження бітуму під час руху цистерн та лабораторні дослідження.