Біоконверсія природних фосфатів - Дензанов, Г. О.; Петрук, Г. Д.; Резидент, Н. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто термодинаміку і кінетику механізму можливих хімічних реакцій технології переробки природної фосфатної сировини вугільною кислотою з метою одержання мінерального добрива в умовах біоконверсії. На підставі отриманих результатів, в якості вугільної кислоти запропоновано використовувати вуглекислий газ, що утворюється при переробці органічних відходів при одержанні біогазу і органічних добрив