ДОСЛІДЖЕННЯ ЗАЛЕЖНОСТІ ЖОРСТКОСТІ АРТЕРІЇ ВІД ЇЇ ГЕОМЕТРИЧНИХ ПАРАМЕТРІВ І ПУЛЬСОВОЇ СИЛИ - Сторчун, Є. В.; Яковенко, Є. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Проведено дослідження поліноміальної моделі механічного імпедансу ділянки променевої артерії. Побудовано функціональну залежність жорсткості судини від її довжини і діаметра. Показано вплив пульсового тиску пацієнта на жорсткість артерії.