Аналіз методів та засобів реалізації пакетної фільтрації для глибокого аналізу мережевих пакетів - Дєєв, К. С.; Бойко, Ю. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Наведено приклади застосування пакетних фільтрів для задач пріорітезації окремих типів мережевого трафіку, що може бути використано для дотримання вимог до пропускної спроможності та гарантування високих показників якості обслуговування. Оцінено можливість використання відкритого програмного забезпечення для виконання цих задач.