Використання моделей виробничої функції для забезпечення ефективності функціонування переробних підприємств олійножирової галузі України - Благодир, Л. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Розглянуто виробничу функцію як специфічну економіко-статистичну модель, яка відображає залежність обсягу випуску продукції від факторів виробництва, а також економічний зміст параметрів виробничих функцій та наведено їх інтерпретацію. Запропоновано методику проведення економічного аналізу на основі виробничої функції. Пропонована методика проведення економічних досліджень апробована на підставі даних ПАТ «Вінницький олійножировий комбінат».