Використання теплового гідроприводу в системі позиціонування геліостанції - Бєліков, К. О.; Ганпанцурова, О. С.; Губарев, О. П. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Розглянуто схеми та принципи роботи теплових об’ємних приводів. Запропоновано використання температурного розширення рідини, як принципу роботи теплового гідроприводу. Сформульовані вимоги до робочих рідин теплового гідроприводу. Обґрунтовано можливість використання теплового гідроприводу, як приводу позиціонування приймача геліостанції. Розроблені схеми теплового гідроприводу та основні залежності.