Оцінювання множин досяжності і тяжіння мереж поставок зі структурними обмеженнями за допомогою інваріантних еліпсоїдів - Дорофєєв, Ю. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Досліджено задачу оцінювання множин досяжності і тяжіння мережі поставок зі структурними обмеженнями, задану у вигляді дискретної моделі із запізненням в просторі станів. Розглянуто управління у вигляді зворотного зв’язку за сигналом неузгодженості між готівковим і страховим рівнями запасу ресурсів із заданими несиметричними обмеженнями. Множини досяжності і тяжіння таких систем описуються в термінах інваріантних еліпсоїдів із застосуванням техніки лінійних матричних нерівностей і задач напіввизначеного програмування.