До питання побудови ефективного опису змістовної частини тестів у форматі XML - Мокін, Б. І.; Мокін, В. Б.; Боцула, М. П. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проведено аналіз можливої структури побудови тестів для використання в тренінгових системах і дистанційному навчанні. Розглянуто типи тестів і проаналізовано їх особливості з погляду програмної реалізації тестів на базі XML. Докладно розглянуто аспекти програмної реалізації процесу тестування. Запропоновано універсальну XML-структуру змістовної частини тесту, що може претендувати на глобальне використання в дистанційному навчанні