Достовіризація вихідної інформації про електричне навантаження енергоємних підприємств - Черненко, П. О.; Мартинюк, О. В.; Мірошник, В. О.; Заславський, А. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Показано переваги і недоліки трьох методик виявлення та відновлення аномальних значень електричного навантаження енергооб’єктів, що ґрунтуються на методах статистичного аналізу часових рядів та математичному апараті штучних нейронних мереж. Ефективність запропонованих алгоритмів достовіризації апробовувалась на реальних даних електричних навантажень енергоємних підприємств Дніпропетровської області.