Еволюція соціокультурного компоненту глобального економічного розвитку - Адамович, М. П. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Досліджено еволюцію соціокультурного компоненту глобалізації. Проведено теоретичний аналіз сучасних соціокультурних трансформацій та оцінено їх вплив на глобальний економічний розвиток. Поглиблено аналіз особливостей етапів розвитку соціокультурного процесу в структурі процесів світового економічного розвитку. Охарактеризовані шляхи досягнення ефективності управління соціально-економічними процесами в умовах глобалізації, зокрема акцентовано на пріоритетності культурного аспекту як базового чинника національної економічної, соціальної, демографічної тощо потужностей.