СПЕЦІАЛЬНИЙ ЗВОРОТНИЙ КЛАПАН СТЕНДА ДЛЯ РЕСУРСНИХ ВИПРОБУВАНЬ РУКАВІВ ВИСОКОГО ТИСКУ - Муляр, Ю. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Розглянута конструкція спеціального зворотного клапану стенда для ресурсних випробувань рукавів високого тиску в імпульсному режимі навантаження та його математична модель, яка дозволила отримати рівняння статичних характеристик клапана.