ЕНЕРГЕТИЧНИЙ АНАЛІЗ ТА ОСНОВИ ПРОЕКТУВАННЯ ШИРОКОДІАПАЗОННОГО СПЕКТРОКОМПАРАТОРА НА БАЗІ ОПТИЧНО-СПРЯЖЕНИХ ІНТЕГРУВАЛЬНИХ СФЕР - Міхеєнко, Л. А.; Бахаревич, А. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Запропонована та проаналізована схема широкодіапазонного спектрокомпаратора на базі оптично-спряжених інтегрувальних сфер для вимірювання енергетичної яскравості джерел випромінювання; отримано аналітичні вирази, що описують роботу спектрокомпаратора, наведено результати дослідження спектральних та енергетичних характеристик приладу. Розроблено рекомендації щодо підбору робочих елементів спектрокомпаратора — монохроматора і приймачів випромінювання, визначено найдоцільніші конструктивні параметри оптичного послаблювача.