Моделі і методи для аналізу і оптимізації інвестиційних проектів - Колесник, І. С.; Боровська, Т. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглядаються проблеми побудови системи підтримки рішень під час оптимізації, вибору і реалізації інвестиційного проекту. Пропонується ряд нових математичних моделей оптимізації фази розвитку виробничої системи на базі узагальнення класичної задачі Марковіца про максимізацію сумарного прибутку виробничої системи за певний період. Подані приклади моделювання та оптимізації кредитних і цінових стратегій для фази розвитку.