ДОСЛІДЖЕННЯ РЕЖИМІВ РОБОТИ ЗАХИСТІВ ВІД ОДНОФАЗНИХ ЗАМИКАНЬ НА ЗЕМЛЮ У МЕРЕЖІ З ІЗОЛЬОВАНОЮ НЕЙТРАЛЛЮ ЗА УМОВИ ІСНУВАННЯ ФЕРОРЕЗОНАНСНИХ ПРОЦЕСІВ - Саєнко, Ю. Л.; Попов, А. С. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Розглянуто питання розподілу струмів нульової послідовності і режимів роботи захистів від однофазних замикань на землю під час ферорезонансних процесів. Показано, що в режимі ферорезонансу можливе помилкове спрацьовування як електромеханічних, так і цифрових пристроїв релейного захисту. Розглянуто типові алгоритми функціонування захистів від однофазних замикань на землю, що використовуються цифровими терміналами релейного захисту, а також особливості їх настроювання при організації захисту від однофазних замикань на землю і блокування при ферорезонансі.