Вторинні критерії та індикатори подібності в задачах оптимального керування - Лежнюк, П. Д.; Собчук, Н. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглядається способи визначення вторинних критеріїв та індикаторів подібності для встановлення параметричної подібності в досліджуваному процесі. Показано, що за допомогою вторинних критеріїв та індикаторів подібності можуть розв'язуватися оптимізаційні задачі, зокрема проектування ліній електропередачі, оптимального керування режимами електричних мереж, тощо.