РОБОЧИЙ ЕТАЛОН ЯСКРАВОСТІ НА БАЗІ ІНТЕГРУВАЛЬНОЇ СФЕРИ З РОЗСІЮВАЧЕМ - Міхеєнко, Л. А.; Пугіна, М. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Досліджено радіометричні і метрологічні характеристики робочого еталона енергетичної яскравості і спектральної щільності енергетичної яскравості на базі дифузного випромінювача, що складається з інтегрувальної сфери і розсіювача із молочного чи матового скла, встановленого у вихідній апертурі. Проаналізовано вплив основних компонентів на остаточний показник яскравості еталона (з урахуванням середовища всередині інтегрувальної сфери). Проведено метрологічний аналіз, виявлено залежність відносної похибки встановлення яскравості від первинних похибок та похибку яскравості вихідної апертури в залежності від нестабільності основних елементів робочого еталона яскравості. Розроблено рекомендації щодо конструювання еталона яскравості.