ТРАКТИ ВВЕДЕННЯ-ВИВЕДЕННЯ ТА КОМУТАЦІЇ ОБ’ЄДНАНИХ ОПТИЧНИХ ПОТОКІВ ГЕОІНФОРМАЦІЙНО-ЕНЕРГЕТИЧНИХ МЕРЕЖ - Кожем'яко, В. П.; Маліновський, В. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проаналізовано сучасні апаратні блоки введення/виведення випромінювання оптичних інформаційних та енергетичних потоків. Запропоновано структури комутації волоконно-оптичних каналів оптико-електронних геоінформаціно-енергетичних мереж (ГІЕМ).