МЕТОД ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ НА ОСНОВІ МАТРИЧНОГО ЧИСЛЕННЯ - Ванько, В. М.; Столярчук, П. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано метод оцінки якості електроенергії, що ґрунтується на застосуванні вітчизняної нормативної бази з управління якістю продукції та послуг, та теорії матричного числення. Розроблено принцип формування комплексних показників – векторів, що складають матрицю якості енергооб’єкта, шляхом виділення споріднених показників, котрі описують конкретні негативні процеси в електричних мережах.