ДО ПИТАННЯ ПРО ЗОВНІШНЄ НЕЗАЛЕЖНЕ ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ЗНАНЬ - Мокін, Б. І.; Ляховченко, Н. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проаналізовано передумови впровадження зовнішнього незалежного тестування, його переваги та недоліки. Запропоновано новий підхід до формування контингенту студентів першого курсу шляхом формування рейтингу кожного абітурієнта зі зваженим урахуванням балів незалежного зовнішнього тестування, середнього балу атестату та додаткових балів за перемоги на олімпіадах з правом встановлення вагових коефіцієнтів вищим навчальним закладом в залежності від його специфіки.