ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ПРЕДСТАВЛЕННЯ І ОБРОБКИ ІНФОРМАЦІЇ З ВИКОРИСТАННЯМ ПОТЕНЦІАЛЬНИХ КОДІВ - Биков, М. М.; Конате, К.; Раїмі, А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Наведено теоретичні основи узагальненого методу представлення знань про об’єкти зовнішнього світу за допомогою рангового перетворення їх описів, виконаних у різних параметричних просторах: детерміністичному, імовірнісному, нечіткому тощо, а також моделі рангових конфігурацій. Розроблено метод представлення рангових конфігурацій потенціальним кодом (DRP-кодом, тобто кодом, що зберігає ранги відстаней). Розглянуто питання його повноти, інформаційної ємності, завадостійкості та секретності.