НОВИЙ МЕТОД ПОШУКУ РІЗНОФОРМАТНОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ НА ОСНОВІ ОНТОЛОГІЧНОЇ БАЗИ ДАНИХ ТА ЇЇ XML-ПРЕДСТАВЛЕННЯ - Мокін, В. Б.; Коновалюк, Ю. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено теоретичні та практичні основи нового методу пошуку різноформатної екологічної інформації на основі онтологічної бази даних та її XML-представлення, який дозволяє здійснювати комплексний пошук по всіх основних типах джерел (карти геоінформаційних систем, бази даних, текст) одночасно, не накладає суттєвих обмежень на формати джерел і враховує просторові відношення між об’єктами під час пошуку їх числових характеристик та текстового опису. Розроблено та успішно апробовано програмне забезпечення для реалізації методу.