АЛГОРИТМ АДАПТИВНОГО ТЕРМІНАЛЬНОГО УПРАВЛІННЯ ПОТРІЙНИМ ІНТЕГРАТОРОМ - Василенко, О. В.; Кучеров, Д. П.; Іванов, Б. П. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано алгоритм адаптивної системи керування, що забезпечує переміщення відображувальної точки динамічного об'єкта з передатною функцією виду потрійний інтегратор з початкового стану в заданий кінцевий. Проаналізовано умови розв’язання задачі адаптації, розглянуто числовий приклад, що ілюструє ефективність цього алгоритму.