АВТОМАТИЗАЦІЯ ОЦІНКИ ДИСЕРТАЦІЙНИХ РОБІТ - Гасанова, Р. Ш. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Відпрацьовано метод оцінювання дисертаційних робіт з використанням нових наукометричних показників. Для вимірювання тематичної близькості глав запропонована модель, яка отримана за допомогою метрики косинуса. Водночас пропонується метод, що дозволяє автоматично визначити актуальність тем дисертацій. Розглядається близькість між стислою анотацією вступу і посилань, що відповідають вступу. Далі пропонується оцінка актуальності за розподілом літературних посилань по роках.