ДЕЛЬТА-УЩІЛЬНЕННЯ МОВЛЕННЄВИХ СИГНАЛІВ З ПРОГНОЗУВАННЯМ ІНДЕКСІВ КОДОВОЇ КНИГИ - Ткаченко, О. М.; Феферман, О. Д.; Хрущак, С. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто процес ущільнення мовних сигналів із використанням векторного квантування. Розроблено метод дельта-ущільнення з прогнозуванням наступного індексу квантованого значення в кодовій книзі. Проведено експериментальне дослідження розробленого методу.