КОРЕЛЯЦІЙНИЙ МЕТОД ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОГО АНАЛІЗУ ФУНКЦІЇ ЕФЕКТИВНОСТІ МАСКУВАННЯ МОВНОГО СИГНАЛУ - Журавльов, В. Н.; Архипова, О. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проаналізовано метод цифрової кореляційної обробки тестового мовного сигналу, який дозволяє на основі розрахунку коефіцієнта кореляції обґрунтувати аналітичну оцінку параметра функції ефективності адитивного маскування мови. Запропонований метод дозволяє застосовувати в якості тестових сигналів ключові слова дикторів і, таким чином, адаптувати спектральну щільність потужності маскувального сигналу, для приховання інформації мовного сигналу обмеженої кількості співрозмовників. Результати експериментальних досліджень підтверджують ефективність методу.