РОЗШИРЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ СКЛАДОВОЇ ПОНЯТТЯ РИЗИКУ В ТЕОРІЇ ЗАХИСТУ ІНФОРМАЦІЇ - Дудатьєв, А. В.; Баришев, Ю. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто місце ризику в теорії захисту інформації та його значення при проектуванні системи захисту інформації. Проаналізовано сучасне розуміння ризику, на основі якого визначено ряд недоліків. Запропоновано підходи для усунення цих недоліків шляхом урахування типів збитків. Наведено математичну модель, яка дозволяє врахувати запропоновані підходи. Викладений матеріал узагальнено у висновках та визначено перспективи подальшого дослідження.