МОДЕЛЮВАННЯ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА «НА ФОНІ» ПІДПРИЄМСТВ І СПОЖИВАЧІВ СЕГМЕНТУ РИНКУ - Боровська, Т. М.; Колесник, І. С.; Северілов, В. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено модель системи «виробники–продукти–споживачі», яка імітує поведінку кожного елемента з урахуванням випадкових чинників поведінки кожного елемента системи. Для виділеного елемента організується пошук оптимальних стратегій управління при фіксованих стратегіях інших елементів. Розроблено: моделі поведінки елементів, засоби управління обчислювальними експериментами. Моделюючи отримані результати, що пояснюють, необхідність різних стратегій для насичених ринків, що ростуть.