Інтелектуальний метод та алгоритми пошуку троянських програм в персональних комп'ютерах - Савенко, О. С.; Лисенко, С. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проведено аналіз основних методів пошуку троянських програм. Розроблено новий інтелектуальний метод пошуку троянських програм в персональних комп'ютерах з використанням нечіткого логічного висновку та алгоритмів штучних імунних систем.