Оцінка енергоспоживання інструкцій опрацювання даних - Боровий, А. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Використання вбудованих та автономних систем набуває у наш час широкого поширення. Ключові вимоги до приросту швидкодії відтісняються сьогодні на задній план проблемою мінімального енергоспоживання. Оптимізацію енергоспоживання можна проводити в кількох напрямках. Найбільш універсальним з них є метод оптимізації програмного забезпечення. Для оцінки енергоспоживання програмного забезпечення рекомендовано узагальнити дані експериментів за допомогою нейронних мереж. Розглянуто методику формування навчальної вибірки для оцінки енергоспоживання на прикладі інструкцій опрацювання даних процесорного ядра ARM7TDMI.