Формування критеріїв оптимальності розподілу навантаження між електричними станціями в сучасних умовах - Лежнюк, П. Д.; Кулик, В. В.; Тептя, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Досліджено проблему оптимального розподілу навантаження електроенергетичної системи між електричними станціями. Запропоновано нові критерії оптимальності розподілу активного навантаження між електричними станціями в сучасних ринкових умовах. Розглянуто підхід, що дозволяє не тільки визначати оптимальні рішення для певних суб'єктів оптового ринку електроенергії України, а, що важливіше, формувати оптимальні техніко-економічні умови їх сумісного функціонування з використанням переважно економічних важелів та технічних обмежень.