Задача моделювання оптимальної стратегії управління багатостадійного технологічного процесу - Лисогор, В. М.; Сорокун, С. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто задачу моделювання оптимальної стратегії управління багатостадійним технологічним процесом, що визначає модель стану, модель спостереження з наявністю збурень, які діють, як на об'єкт так і на спостережувальну вихідну величину у межах стадій і міжстадійних його стиків.