Вплив рукавів високого тиску на характер перехідних процесів в довгих трубопроводах гідроприводів технологічних машин - Дусанюк, Ж. П.; Дерібо, О. В.; Дусанюк, С. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто математичну модель гідроприводу з довгим напірним трубопроводом і результати її дослідження з точки зору оцінки впливу еластичних вставок (рукавів високого тиску) в довгому трубопроводі на характер перехідних процесів, які виникають під час запуску приводу. Проаналізовано вплив кількості еластичних вставок на розподіл величини максимального тиску по довжині трубопроводу і встановлено залежність їх раціональної кількості від внутрішнього діаметра і довжини трубопроводу.