Тригонометрична інтерполяція сплайнами - Квєтний, Р. Н.; Дементьєв, В. Ю. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано модифіковану математичну модель кубічних сплайнів Ерміта, яка дозволяє покращити інтерполювальні властивості ермітових сплайнів. Розроблену модель інтерполяції варто застосовувати для наборів базових точок, які описують плавні, наближені до періодичних графіки. Розрахунок невідомих коефіцієнтів сплайну виконано наближено, що зумовлює підвищення швидкодії та зменшення точності інтерполювання, в порівнянні зі сплайнами Ерміта.