Симетрування навантажень вузлів електричних мереж з використанням двофазних симетрувальних установок - Бурбело, М. Й.; Кузьменко, М. В.; Бірюков, О. О.; Кінзерська, О. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
У випадку можливості неповного симетрування навантажень доцільно використовувати двофазні симетрувальні установки, оскільки саме вони забезпечують мінімальні економічні витрати при допустимій величині коефіцієнта несиметрії напруги за зворотною послідовністю. Отримано умови симетрування навантажень, зображених через активні провідності зворотної послідовності в системах координат відносно фаз А, В та С, що забезпечує можливість істотного зменшення похибок завдяки ідентичності побудови вимірювальних каналів двофазних симетрувальних установок.