Пристрій неперервного контролю безпеки перебування людини в електричному полі промислової частоти - Кутін, В. М.; Бондаренко, Є. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано метод і пристрій для неперервного контролю енергії, яка поглинається тілом людини під час виконання ремонтних робіт на потенціалі ЛЕП напругою 220—750 кВ. Дозиметр, що пропонується, дозволяє підвищити точність контролю дози впливу електричного поля, оцінити рівень безпеки і покращити умови праці під час робіт в електроустановках надвисокої напруги.