Елементи теорії електродинамічного моделювання вимірювального перетворення і контролю моменту інерції. Проблематика, динамічні аналогії та принцип дуальності - Ведміцький, Ю. Г.; Кухарчук, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проведено аналіз сучасного стану теорії електродинамічного вимірювального перетворення і контролю моменту інерції механічних та електромеханічних систем з обертальною формою руху. Встановлено деякі основні проблемні причини, що стримують її розвиток, окреслено шляхи і закладено необхідне теоретичне підґрунтя для подолання виявлених перешкод.