Технологія швидкої підготовки лекцій для дистанційної форми навчання - Мокін, Б. І.; Мокін, В. Б.; Мокіна, О. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропонована технологія дозволить готувати електронні варіанти лекцій, придатні для використання їх у дистанційній формі навчання, швидко, якісно і за мінімуму зусиль у порівнянні з відомими технологіями. Лекційний матеріал займає мінімум місця на носіях (на компакт-дисках або на сайті в Internet), містить "живий" аудіозапис справжньої лекції, супровідні демонстраційні матеріали, має певний захист від несанкціонованого копіювання. Також, запропоновано технологію швидкого автоматичного формування сценарію лекції з використанням технології у розпізнаванні мовлення, що просто і якісно реалізується, якщо лектор дотримується певних методичних рекомендацій.