Історичні факти - інтегрований елемент науково-технічних, природничих та гуманітарних знань як передумова фахової підготовки - Черепащук, А. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано, як можливий, варіант методики інтеграції науково-технічних, природничих та гуманітарних знань в навчальний процес на основі вивчення історичних матеріалів технічних дисциплін. Показано важливість включення історичних екскурсів у процес навчання як одного з факторів формування у студентів мотивації до навчально-пізнавальної діяльності.