Вплив керувальних рішень із симетрування електричних режимів в розподільній мережі на додаткові втрати активної потужності - Терешкевич, Л. Б.; Захаров, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Подано результати дослідження змін додаткових втрат активної потужності в розподільних мережах енергопостачальних організацій та споживачів електроенергії при симетруванні електричних режимів. Виявлені їх властивості, дозволяють сформулювати можливі підходи до симетрування режиму та синтезувати алгоритми керування симетрувальними пристроями.