Про можливості оцінювання пружних модулів твердих розчинів Cu-Zn, Cu-Al, Cu-Sn за рентген-дифрактометричними даними - Бабюк, Т. І.; Авдєєв, С. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Використовуючи модель г. ц. к. решітки з центральною взаємодією в першій координаційній сфері, за відомими рентген-дифрактометричними даними, оцінено пружні модулі твердих розчинів Cu-Zn, Cu-Al, Cu-Sn у гармонічному наближенні. Отримані значення пружних модулів порівняно з сучасними літературними даними.