Вибір механічної схеми збудження плоских коливань технологічної машини з жорстким контейнером - Паламарчук, І. П. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто основні схеми механічного віброзбудження для технологічної машини з жорстким контейнером. Розроблено математичні моделі альтернативних віброприводів цієї машини, аналіз яких виявив найефективніші параметри кінематичного комбінованого способу генерації коливань за рахунок значного зменшення коливальних та незрівноважених мас приводу.